Wensvader infomoment 2016

Al vier jaar op een rij organiseert ’t kwadraat jaarlijks een informatiemoment voor wens-ouders. Op dit informatiemoment wordt er voornamelijk gefocust op wensvaders. De verschillende relevante instanties worden uitgenodigd om de verschillende mogelijkheden toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Ook in 2016 was er weer een geslaagd informatiemoment. Met meer dan 70 aanwezigen kunnen we stellen dat er nog steeds een grote nood is aan informatie.

Op het wensvader infomoment kwam de Vlaamse adoptie ambtenaar praten over binnen- en buitenlandse adoptie voor homo’s. Pleegzorg Vlaanderen gaf meer informatie over pleegzorg. Sara Coster vertelde meer over co-ouderschap en hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat. Dr Peters, fertiliteitsarts in UZ Gent deelde haar expertise over de mogelijkheden van draagmoederschap.

De gehanteerde presentaties kan je hieronder terugvinden:

  • Kind en Gezin (Adoptie)
  • Pleegzorg Vlaanderen
  • Sara Coster(Co-ouders)
  • UZ Gent (Draagmoeder)

Kon je er dit jaar niet bij zijn? Ook volgend jaar organiseert ’t Kwadraat een informatiemoment. Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief en hou onze Facebook pagina in de gate voor toekomstige evenementen.

Geef een reactie